MiR 2011

Descarrega’t el tríptic aquí 

18/06/2011 18:30

Santa Maria de Cornet

Aquesta bonica església romànica del S.XII, la trobem en un espai idíl·lic envoltat de natura al terme de Cornet, agregat a Sallent des de 1870. Per arribar-hi cal agafar la carretera que va de Balsareny a Avinyó, a uns 8 km. de Balsareny, trobarem perfectament indicat el camí que porta a l’església.

Explicació a càrrec de Francesc Villegas i Martínez. Assistents: 101 persones

Reshà ( noves sonoritats )

Reshà és un duet format per María Di Pace y Leonardo Trincabelli, utilitzant com a instruments protagonistes el hang i l’arpa. En aquest duet hi conflueixen trajectòries diferents, creant així nous punts de trobada. El hang és un instrument creat a Suïssa aquest segle (XXI) amb una sonoritat metàl·lica sorprenentment dolça i agradable.

Preu de l’entrada: 10€

04/06/2011 19:30

Sant Vicenç de Cardona

Animem a tothom a aprofitar aquesta ocasió per conèixer un dels monuments més importants del romànic del nostre país. Un temple que ha estat objecte d’un estudi profund i que desperta interès internacionalment. El seu interior és imponent i auster, una construcció feta amb ordre i equilibri i amb una acústica impressionant.

Explicació a càrrec d’Andreu Galera i Pedrosa. Assistents: 132 persones

Camerata Harmonica (cor de cambra)

És un cor mixt format per una vintena de cantaires amb experiència en el món coral i musical en general, dirigits per Joan Mª Bozzo. En aquest concert podrem gaudir de peces corals de diferents èpoques i autors, com Javier Busto, Brahms o Haydn entre d’altres, fent un èmfasi especial en la música espiritual o religiosa.

Preu de l’entrada: 10€

22/05/2011 18:30

Santa Maria i Castell de Balsareny

Dalt d’un turó amb unes vistes fantàstiques, prop del riu Llobregat, s’alça imponent l’edifici més emblemàtic de Balsareny, el castell. Al costat hi trobem una bonica ermita romànica. L’ermita de Santa Maria, del S.XII. L’explicació i visita inclourà l’ermita i les dependències del castell, en una d’elles és on es farà el concert. Per arribar-hi sortir per Balsareny nord de la C-16.

Explicació a càrrec de Josep Guardiola i Tobella. Assistents: 120 persones

Efrén López i Miriam Encinas ( músiques del món )

Són dos músics amb una àmplia trajectòria en el món de les músiques antigues i d’arrel, ens proposen un programa instrumental amb un marcat component didàctic. Coneixerem el so de preciosos instruments de corda d’arreu del món, posant un èmfasi especial en els llaüts medievals europeus i d’altres tradicionals de cultures del Mediterrani Oriental, l’Orient Mitjà i l’Àsia Central.

Preu de l’entrada: 10€

07/05/2011 18:30

Sant Andreu de Castellnou

A Castellnou de Bages hi trobem aquesta singular església mil·lenària, que tot i haver patit diverses reformes al llarg de la història, conserva molt bé la seva factura romànica original. Per arribar-hi cal anar fins a Santpedor, des d’aquesta població, cal agafar la carretera de Castellnou i seguir les indicacions.

Explicació a càrrec de Jaume Moya i Plana. Assistents: 125 persones

Els Ministrils ( música antiga )

Són músics amb un important bagatge, sobretot en el camp de la música antiga, havent participat en diversos grups orquestrals i de cambra. Aquest quartet de flautes i percussió seran els encarregats d’obrir el cicle amb el concert, “música de joia en una vila del 1600”, on les flautes de bec són protagonistes. També podrem escoltar altres instruments històrics de vent com el cornetto, el traverso renaixentista o el baixó.

Preu de l’entrada: 10€