MiR 2013

Descarrega’t el tríptic 2013 aquí.

15/06/2013 19:00

MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY

En aquest indret fa més de 900 anys s’hi establí una petita comunitat de canonges per viure seguint la Regla de sant Agustí.
Amb el temps, es construí l’església i el claustre, i altres edificis d’una gran bellesa. Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, el monestir va ser fundat l’any 1080, i el seu claustre és una de les joies del romànic català.

Visita guiada a càrrec de Francesc Gasol. Assistents: 120 persones

ORFEÓ MANRESÀ (cant coral)

Símbol de germanor, els orfeons van dur a terme una gran tasca de sensibilització musical i cultural als països catalans. L’orfeó manresà és tota una institució amb més d’un segle d’història que continua amb la mateixa vocació. Un dels seus pilars és la interpretació de música devocional o religiosa, de la qual ens oferirà una selecció de peces de diferents èpoques.
Preu de l’entrada: 10 €

01/06/2013 19:00

SANT JULIÀ DE COANER

El conjunt monumental de Coaner, romànic llombard, és situat en una tranquil·la i pintoresca vall de gran interès paisatgístic i arquitectònic dins del Pla d’Espais Interès Natural de la Serra de Castelltallat.
L’església de Sant Julià, juntament amb l’antiga torre del castell i la masia de Can Serra, ofereixen un conjunt romànic de bellesa peculiar damunt un paisatge rocós.

Visita guiada a càrrec de Francesc Villegas. Assistents: 100 persones

KASSIA (música antiga)

Kassia és un projecte en femení que ofereix l’oportunitat d’escoltar música de compositores del segle XVII i XVIII, interpretada per dones d’avui amb instruments antics. La formació reivindica el paper de les dones en la música barroca, tot recuperant composicions generalment desconegudes.

Preu de l’entrada: 10€

19/05/2013 18:45

MAS SANT JOAN, SANT JOAN DE VILATORRADA

Es tracta d’una església esmentada ja l’any 1020, que està ubicada dins del mas Sant Joan, casal situat dalt d’un puig on avui hi trobem l’escola municipal de música, i que dóna nom al poble de Sant Joan. La nau sud és una obra romànica del s.XIII amb volta de canó, mentre que la nau nord amb volta apuntada és gòtica.

Visita guiada a càrrec de Marc Vilarmau. Assistents: 100 persones

ÀNiAM (músiques del món i avantguarda)

ÀNiAM, és un nou projecte musical que representa un punt de trobada entre la tradició i l’avantguarda, un espai compartit entre sons tradicionals del Mediterrani i més enllà. Unint instruments com l’oud i el baglama turcs, bansuri hindú, guitarres, etc. amb l’electrònica d’avantguarda més elegant.

Preu de l’entrada: 10€

11/05/2013 18:45

SANT MARTÍ DE MURA

Situada al bell mig de l’encisador municipi de Mura hi trobem aquesta magnífica església romànica molt ben conservada de la qual en destaca el portal. D’origen preromànic, ha patit diver-ses transformacions al llarg de la història. Al segle XII amb una important ampliació. Després del terratrèmol de 1437 se’n va reforçar l’estructura i al s.XVII s’hi va afegir una tercera nau i el campanar actual.

Visita guiada a càrrec de Montserrat Barniol. Assistents: 95 persones

LUÍS PANIAGUA (noves músiques ancestrals)

Un concert de músiques compostes pel reconegut i premiat Luis Paniagua. Música espiritual, mística i humil. Paniagua transmetent el llenguatge universal de l’amor, la veritat, la bellesa i la puresa a través del so de la veu i d’instruments antics com la lira.

Preu de l’entrada: 10€