MiR 2010

08/05/2010

La Basílica de Santa Maria de Manresa (la Seu)

És un dels exemples més representatius del gòtic català. La Seu és l’edifici més emblemàtic de Manresa, un temple que es va començar a construir fa gairebé 700 anys damunt l’anterior temple romànic que va quedar petit i del qual encara hi trobem algunes restes.
Una d’elles és el portal de Santa Maria, del s.XII que dóna accés al claustre. A continuació es troben les dependències que descobreixen l’antic claustre romànic del segle XI, espai on tindrà lloc el concert.

Visita guiada a càrrec de Francesc Gasol (historiador i geògraf)

Shiam Sunder. Ragues devocionals (Música clàssica de la Índia)

El sistema de les Ragues de la música de la Índia perdura des de fa més de 2500 anys. Les arrels de la música clàssica de la Índia són religioses i trobem el seu origen en els himnes vèdics dels temples hindús.
Shiam Sunder és un gran mestre d’aquest art mil·lenari, explotant les emocions d’aquestes composicions melòdiques a través del bansuri, flauta travessera de bambú.

23/05/2010

Nota de premsa

Sant Cugat del Racó

És el monument més destacat del municipi de Navàs. És una església romànica del segle XI que està molt ben conservada. Situada en un turó enlairat prop del poble de Castelladral té una vista esplèndida en un entorn natural idíl·lic.
Per arribar-hi cal prendre una desviació de la carretera C-16, l’Eix del Llobregat, immediatament abans d’entrar al nucli de Navàs.
Cal anar en direcció El Mujal i continuar en direcció cap a Sant Cugat del Racó.
Visita guiada a càrrec de Montserrat Barniol (Historiadora d’Art)

Quartet d’cor (d)

Aquest quartet de corda va néixer el 2008, de la gran afició que comparteixen aquests quatre joves per la música de cambra.
Formant-se al Conservatori Superior de Música Liceu de Barcelona, han realitzat un bon nombre de concerts i adquirit una bona experiència a l’escenari. En aquesta ocasió ens oferiran peces clàssiques de caire espiritual.

Nota de premsa

St. Julià de Coaner

És una església força aïllada i que deixa sorprès al visitant per la seva espectacularitat. Consagrada l’any 1024, és un edifici romànic pertanyent al municipi de Sant Mateu de Bages. Al costat hi ha una torre, resta d’un antic castell. S’hi accedeix des del poble de Súria. Venint de Manresa, cal travessar la població i, abans de tornar a entrar a la C-55, hi ha un trencall indicat, a mà esquerra. Cal seguir una pista de terra, que es troba en bon estat, uns 4 Km.

Visita guiada a càrrec de César Favà ( Historiador d’Art)

Nadis. Ritual del gong (Noves sonoritats)

La sonoritat d’instruments com el gong, el didgeridú, la sànsula, el monocordi, la percussió oceànica, el bansuri o els cants harmònics no deixen a ningú indiferent. Instruments arcaics i moderns que combinats i seguint una estructura estudiada, utilitzada també en el camp de la musicoteràpia, ens faran viure una experiència intensa i sorprenent.

19/06/2010

Nota de premsa

Sant Pere de Castellfollit

És una església romànica situada als afores del municipi de Castellfollit del Boix. Construïda a mitjans del segle XI, conserva l’ornamentació típica del primer romànic.
El temple, la rectoria i el cementiri s’alcen solitaris a l’esplanada superior d’un turó, des d’on hi ha una panoràmica excel·lent del massís de Montserrat.
Per arribar-hi cal arribar al poble de Castellfollit, un cop al poble seguir les indicacions cap a església de St. Pere, aprox. 1 km.
Visita guiada a càrrec de Jaume Moya (Arquitecte)

A Chantar

Quins sons produirien els instruments que apareixen als capitells romànics? Quin era el paisatge sonor dels palaus, castells i esglésies rurals de la Catalunya comtal?
A Chantar fa reviure de nou la banda sonora de la Catalunya medieval. Combinant la investigació històrica i la divulgació del patrimoni, Joan Miró, Maria de Lluc Coli i Laura de Castellet presenten la música instrumental i cantada d’entre els segles XII i XV.

Enllaç on actualment pengen les seves notícies:http://sasserra.blogspot.com