MiR 2012

Descarrega’t el tríptic aquí

Notes de premsa:

17/06/2012 19:30

OLLER DEL MAS, MANRESA

Es tracta d’una casa originària del s. X, que ha anat canviant força al llarg dels segles, però que ha mantingut sempre la mateixa
família en el seu interior. Un espai idíl·lic als afores de Manresa que conserva el celler i la vinya com a modus vivendi.

Visita guiada a càrrec de Francesc Margenat. Assistents: 119 persones

EDUARD CANIMAS (cantautor)

Ens presenta “Sagrat Cor”, el seu tercer disc en solitari. Un treball on expressa la vessant més madura i espiritual d’aquest músic gironí que du ja una llarga i destacable trajectòria. Va ser la veu cantant de Zitzània, la banda que va transcórrer per camins realment originals en l’àmbit del rock català. Amb aquest músic pretenem obrir més encara, els diferents estils amb el denominador en comú de l’espiritualitat o contemplació que caracteritza el nostre cicle.

Preu de l’entrada: 8 €

03/06/2012 19:30

ESGLÉSIA DE SANTA EUGÈNIA DE RELAT, AVINYÓ

En un espai tranquil i envoltat de natura hi trobem aquesta església d’origen romànic formada inicialment per una nau amb volta de canó i un sol absis, fou modificada, renovada i ampliada al final dels segles XVII i XIX. El seu campanar de tres pisos ha estat restaurat a finals del segle XX.

Visita guiada a càrrec de Francesc Villegas. Assistents: 79 persones

ALBERT G. TRIO (músiques del món)

La música clàssica de la Índia és d’una riquesa extraordinària, una música que perdura des de fa molts segles i que ha evolucionat de forma constant mantenint la mateixa essència. Albert G. ens ofereix una aproximació a aquesta música a través del so del bansuri, (flauta hindú). Els raga, que és com s’anomenen aquestes composicions, construeixen gradualment a la nostra consciència una arquitectura melòdica que impregna l’oient amb el sentiment que el raga i el músic evoquen.

Preu de l’entrada: 10€

20/05/2012 19:00

ESGLÉSIA DEL ROSER, SÚRIA

L’església del Poble Vell, construïda al costat del castell, apareix citada en un document de 1154 com a parròquia de Sorisa. Es tracta d’un edifici religiós de planta rectangular, amb torre del campanar i absis d’estil romànic. El conjunt format pel castell i l’església és una de les imatges més característiques de Súria.

Visita guiada a càrrec d’Albert Fàbrega. Assistents: 80 persones

ALLA LUCE ENSEMBLE (música antiga)

És un conjunt de música antiga format per Hugo Bolívar (contratenor) i Xavier Soler (tiorba, guitarra barroca i viola de mà).
El seu repertori va del renaixement hispànic fins a la música barroca, alternant peces vocals i instrumentals. La seva interpretació vol transmetre l’emoció i la sensibilitat que conté la música antiga a la vegada que intenta de seguir al màxim els criteris històrics mitjançant l’ús de rèpliques d’instruments i tècniques vocals de l’època.

Preu de l’entrada: 10€

04/05/2012 19:00

CONVENT DE LES CAPUTXINES, MANRESA

Es tracta d’un espai singular i una mica misteriós dins del barri antic de Manresa. Un espai que ha patit una història convulsa i on hi destaca el claustre. Aquest és l’element arquitectònic i artístic més important del convent, atès que està format per columnes i capitells, realitzats possiblement a finals del segle XIV o a inicis del XV provinents del desaparegut monestir de Valldaura.

Visita guiada a càrrec de Montserrat Barniol. Assistents: 124 persones

MUOM (noves sonoritats)

Es tracta d’una coral de cants harmònics. Cants on cada un dels cantaires fa 2 o més veus alhora en freqüències harmòniques.
Aquest tipus de cants són tradicionals en diferents indrets del planeta, sobretot de l’Àsia central però també a d’Àfrica i d’Europa. Les creacions de Muom són originals ja que introdueixen el concepte de coral, en aquests cants tant sorprenents convertint les seves actuacions en una experiència impactant i transformadora.

Preu de l’entrada: 10€